21.01.2015

, нову лінію розливу, цистерни, які привозять воду зі свердловин на завод, автомобілі, котрими доставляють воду полтавцям у домівки, офіси, школи, дитсадки тощо.

Традиційно на обряд освячення зібрався майже весь колектив заводу «Світанок» разом із директором Владиславом Галустяном.

Владика Федір привітав зі святом Во-дохреща весь колектив «Світанку» й побажав Божої допомоги в їхній праці.

— Вода — це основа нашого життя. А сьогоднішнє свято — явлення світові Ісуса Христа, — розповів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. — Перед цим обряд хрещення людей у водах Йордану проводив Іоанн Хреститель, готуючи тим самим їх до приходу Ісуса Христа — Сина Божого. Казав: «Я хрещу вас водою, але за мною іде Той, Хто сильніший за мене, якому я недостойний розв’язати навіть ремінь взуття його. Той буде хрестити вас Духом Святим і вогнем». Коли Ісус прийшов хреститися на Йордан, Іоанн Хреститель сказав: «Я недостойний Тебе хрестити!» Як пророк Божий, він знав, що Ісус є Месією — Сином Божим. Але Бог дав Іоанну Хрестителю знак, який утвердив його у вірі. Коли Ісус зайшов у воду, занурився, Іоанн Хреститель сказав, що це Ісус має хрестити його. Утім Господь йому відповів: «Нам треба виконати всяку правду. Якщо є воля Отця на те, щоб я увійшов у Йордан і хрестився, то це треба здійснити». І коли Господь виходив з Йордану, то Іоанн побачив видіння: Небеса розступилися і Дух Святий у вигляді голуба зійшов на Спасителя. І пролунав голос Отця: «Це Син мій улюблений, що в ньому моє благовоління!»

Церква Христова вчить, що Ісус Христос, будучи безгрішним і будучи Богом, увійшов у води Йордану й освятив їх собою, своєю Божественною благодаттю, і через води Йордану освятив усю природу створену Богом.

Відтоді щороку на Водохреща Бог показує нам чудо. Коли церква молиться над водою і закликає Духа Святого, то Він неодмінно сходить на цю воду, і вона, хоч і звичайна зовні, але має свої ознаки. Ще з давніх часів помітили це християни. Якщо набрати цю воду в чистий посуд, то вона довго зберігається чистою.

Через цю воду Бог хоче показати нам: якщо ми віримо в Ісуса Христа, як Сина Божого, є християнами й направлятимемо свої сили на добро, то Бог нам допомагатиме, Дух святий сходитиме на нас кожного дня й мінятиме людину, даватиме їй силу змінюватися й ставати кращою, доброю.

На завершення владика Федір ще раз наголосив на важливості тієї справи, яку

роблять працівники «Світанку».

— Хай Бог допомагає вам у вашій праці. Дякую вам за неї, за те, що ваше підприємство допомагало і допомагає нашим військовим на Сході України. Спасибі, що підтримуєте Українську церкву. Бажаю міцного здоров’я, робіть добрі справи, поважайте одне одного, сумлінно виконуйте свою роботу — не про людське око, а робіть так, як перед Богом, і тоді буде Боже благословення. А там, де воно є, все вдається і настає благодать. Бог свою благодать являє завжди.

Хрещенська вода — є дивом: вона є видимим знаком Божого благословіння, зберігається роками і залишається завжди свіжою. Питанням якості й безпечності продукції керівництво і колектив заводу «Світанок» переймаються постійно, а дійство освячення надає їй ще й Божого благословіння.

Піклуючись про споживача, «Світанок» докладає великих зусиль, аби він отримував питну воду найвищої якості. Тільки за останній рік оновили виробничі цехи, придбали сучасну лінію для розливу води в пляшку об’ємом 1,5 л, яка звела до мінімуму фактор людського втручання у процес. Також тепер переможницю багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів якості й одну з найкращих питних вод України «Полтавську Джерельну» розливають у пляшки нової й більш зручної форми. А кілька місяців тому завод «Світанок» запровадив у своєму виробництві систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР (ДСТУ ІSО 22 000:2007), яка забезпечує максимальний контроль виробництва питної води «Полтавська Джерельна». Тож на заводі працюють точно «не про людське око», а з максимальною турботою про споживачів.

Одразу ж після проведення обряду освячення води її почали відвантажувати у торгові мережі та для доставки у будинки та офіси полтавців. Тож найближчими днями вся Полтава питиме освячену «Полтавську Джерельну».

Вечірня Полтава № 3 від 21.01.2015р.

Top