Ми п’ємо її сирою, готуємо на її основі їжу та напої і не задумуємося над тим, що, можливо, разом із водою вливаємо в себе справжню отруту. Як нам вже відомо, ще у ХІХ столітті відомий хімік Луї Пастер зазначав, що 80% хвороб людина випиває з водою. І то ж було ще до того, як людство шаленими кроками почало рухатися в бік «цивілізації» з її техногенними катастрофами, Чорнобилями і тому подібними явищами. Що ж несе у собі вода, яку п’ємо ми та наші діти, яку воду краще вживати, – одностайну відповідь на ці питання знайти важко, але ж істина, як відомо, народжується в ході пошуку.

Так що ж корисніше: вживання фільтрованої чи бутильованої питної води? По-перше, фасована питна вода відповідає нормативним документам та жорстким вимогам по хімічному складу, фізичним властивостям та бактеріологічних показниках. Фахівці, які видають дозволи на фасування води постійно контролюють якість виготовленої продукції. В свою чергу підприємства, які розливають воду, на підставі складних досліджень підбирають та застосовують комплекс технологічних процесів, що забезпечують найменше втручання в хімічних склад природної води. Така вода придатна до споживання в сирому вигляді, без жодних застережень.

Побутові фільтри універсальні, а тому не завжди ефективні. Обрати необхідний у конкретному випадку комплекс водопідготовки можуть лише фахівці після проведення всебічних досліджень. Крім того, система водопідготовки (фільтри) потребує регулярного технічного обслуговування та заміни витратних матеріалів. Інакше такий фільтр сам перетворюється на джерело зараження води.

Думка експерта: Михайло КУРИК, професор, директор Українського інституту екології людини. «Фільтр потрібно правильно підібрати, інакше можна нашкодити, навпаки, забруднивши воду. Фільтрована вода не несе користі, бо не містить мікроелементів необхідних для організму, а в ній має бути практично вся таблиця Менделєєва». «Серед фасованих, на превеликий жаль, виявляється дуже мало води найвищої якості, яка має високу природну біоенергетику, структурно впорядкована й максимально наближена до властивостей зв’язаної води організму людини. Полтавцям пощастило, у них є така вода – «Полтавська Джерельна».

Останнім часом спеціалісти мало не в один голос зазначають: якщо ваше фінансове становище дозволяє вам, то краще пийте питну бутильовану воду. Така вода має достатній спектр мінералізації чистої природньої води і більш корисна для людини, ніж вода з-під крану, навіть фільтрована. Хоча бути обережним варто і тут – віддавайте перевагу перевіреним часом та досвідом маркам.

Полтавський завод «Світанок» пропонує саме таку якісну та корисну питну воду «Полтавська Джерельна» та «Полтавські Джерела».
Саме цю воду вже не один рік поспіль виробляють керуючись гаслом «Наша вода – ваше здоровя!» І наостанок: якщо ви обрали якісну питну воду, - пам’ятайте про те, що часта її зміна – стрес для організму, який звикає до рідини з одним хімічним складом. Тому будьте уважними до себе й не економте на своєму здоров’ї, яке, як відомо, не купиш ні за які гроші. Будьте здорові!